Hyppäsin kiinteistönvälitysalalle – yllätyin täysin!

Hyppäsin kiinteistönvälitysalalle – yllätyin täysin!

Skumppalasien kilistelyä, ruusuilla tassimista ja korkokengissä kalliiden asuntojen esittelyä… Tämä on se kuva miltä kiinteistönvälittäjän työ saattaa ulospäin näyttää. Todellisuus fasadien takana on kaikkea muuta kuin edellä mainittu. Hyppäsin tähän kiinteistönvälitysalan junaan vajaa vuosi sitten ja se paljastuikin olevan kaikkea sitä mitä en osannutkaan odottaa!


Lähdin tälle alalle avoimin mielin ilman sen suurempia odotuksia, mutta yllätyin silti suuresti. Opin nopeasti, että tällä alalla työskentelee rautaisia ammattilaisia eikä heikkohermoisille ole tilaa. Alan kilpailu on kovaa ja työnteon vauhti mieletön. Tämän alan juna syöksyy eteenpäin satoja kilometrejä tunnissa, joten hatustaan saa pitää kovaa kiinni, jos pärjätä haluaa. Välittäjällä on suuri vastuu sekä työtaakka hartioillaan, joten tässä työssä laatu korvaa määrän. Välittäjällä on kuitenkin jatkuvasti monta rautaa tulessa, joten tarkkuus ja johdonmukaisuus ovat avaimia tähän työhön. Välittäjän on oltava hereillä jatkuvasti ja mukauduttava tilanteeseen kuin tilanteeseen.


Nopeasti saa huomata sen, että välittäjän asemassa tietopankki ei tule ikinä olemaan täysin valmis. Alan säännöt, säädökset ja käytännöt elävät jatkuvasti. Uutena välittäjänä opeteltavaa on mielettömästi ja monesti kun uskot tietäväsi vastauksen johonkin, niin jollain pysäkillä tulee vastaan jokin ”mutta” joka asettaa tilanteen päälaelleen ja taas on mukauduttava tilanteeseen uudestaan. Tässä työssä saa varmistua siitä, että sinulla on kaikki tieto mitä voit mahdollisesti tarvita ja mieluiten vähän ekstraakin.


Kuluneen vuoden aikana olen saanut huomata, että tässä työssä sanonta ”yksikään päivä ei ole samanlainen” saa todellisen merkityksensä. Jokainen koti ja omistaja on erilainen ja se tekee sen, että ikinä ei voi tietää minkälainen päivä on tulossa. Jokainen koti omistajansa kanssa on yksilöllinen ja se tekee tästä työstä erittäin mieluisaa. Vaihtuvuus päivissä on tämän alan yksi parhaimpia asioita. Ikinä ei voi tietää mitä tuleva tuo tullessaan ja jokainen päivä haastaa monella eri tasolla. On hienoa päästä työskentelemään erilaisten ihmisten kanssa ja kuulla ihmisten tarinoita. Välittäjänä koen, että asiakkaiden kanssa tulee luotua yhteys ja luottamus aivan erilaisella tasolla kuin muissa työtehtävissä ikinä. 


Tähän päivään mennessä en ole hetkeäkään epäillyt valintaani hypätä tähän junaan. Olen tähän mennessä saanut oppia uutta ja ottaa joka päivä uusia haasteita vastaan. Katseeni vien eteenpäin ja odotan innolla, minne kaikkialle tämä matka vie ja mitä kaikkea se tuo tullessaan. 

Etsitkö kodillesi myyjää?

Pyydä ilmainen hinta-arvio asunnostasi. Arviokäynti on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

    Annan suostumukseni siihen, että välitysliike saa lähettää minulle sähköistä suoramarkkinointia (esim. tekstiviesti, sähköposti)

    * Pakolliset kentät

    Tietosuojaseloste