Koronan vaikutuksesta asuntokauppaan

Koronan vaikutuksesta asuntokauppaan

Koronan vaikutuksesta asuntokauppaan uutisoitiin viimeksi tänään Helsingin Sanomissa (https://www.hs.fi/koti/art-2000006443555.html). Hysteriaan ei ole kuitenkaan aihetta, koska nopeimpien liikkeiden takana ovat sijoittajat, jotka toimivat asuntokaupassa ainoastaan rahojaan ajatellen. Selvää on, että esimerkiksi kalliimmat, varakkaimmille ihmisille tarkoitettujen asuntojen kauppa hidastuu.

Meille tavallisille työssäkäyville suomalaisille poikkeustila on kuitenkin avannut silmät aivan uudella tavalla: Kodista on tullut etätöidenkin ansiosta juuri niin tärkeä paikka kuin se ansaitseekin. Ruuanlaitto keittiössä, kodin sydämessä, on lisääntynyt.

Kodin viihtyvyyteen, toiminnallisuuteen, sisustukseen ja remontointiin kiinnitetään nyt aivan uudella tavalla huomiota. Viimeistään nyt tekniset valmiudet etätyöhön on laitettu kuntoon. Useat näistä ihmisistä ovat eläneet kiireisessä oravanpyörässä. On menty vuokralle väliaikaisratkaisuna ja yhtäkkiä onkin mennyt pari vuotta yhdessä humauksessa. Kiireinen työ, lasten harrastukset ja matkustelu ovat vieneet kaiken ajan ja energian.

Juuri nyt onkin aika pysähtyä ja miettiä: Onko minun ja perheeni asumisratkaisu sellainen kuin me oikeasti haluamme? Tällaisessa tilanteessa eläville asuntokaupan oikea hetki voikin olla juuri nyt.

Täällä UpHousessa me olemme varautuneet koronaan asianmukaisesti: Järjestämme vain yksityisnäyttöjä, paikalla on saippuaa ja käsidesiä ja oma roskis. Sähköistä kauppaa olemme tehneet toimintamme alusta lähtien.

– Kati Helanto

Etsitkö kodillesi myyjää?

Pyydä ilmainen hinta-arvio asunnostasi. Arviokäynti on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.