Sijoittajat ostavat asunnot nuorten nenän edestä – tässä on ratkaisu

Sijoittajat ostavat asunnot nuorten nenän edestä – tässä on ratkaisu

Mediassa on kiinnitetty viime aikoina osuvasti huomiota ajankohtaiseen ilmiöön, joka koskee etenkin nuoria asunnonostajia. Sijoittajat ovat aktiivisesti liikkeellä ostamassa yksiöitä ja kaksioita ensiasunnon ostajien kanssa samoilla apajilla. Kuumimmillaan ilmiö näkyy pääkaupunkiseudulla, jossa kiinteistönvälittäjät joutuvat välillä myymään eioota. Ensiasunnon ostajaa kiinnostaa oma koti, sijoittajaa vain asunnosta saatava tuotto.

Nuoret ja ensiasunnon ostajat eivät pääse hyödyntämään alhaista korkotasoa, koska sopivia asuntoja ei tahdo löytyä. Ensiasunnon ostajan hintakatto on oman kokemukseni mukaan noin 200 000 euroa henkilöä kohden eli pariskunnalla katto on noin 400 000 euroa. Tämä hintakatto on kuitenkin henkilön säästöistä ja pankeista riippuvainen. Kalleimmillaan yksiöiden neliöhinnat ovat Helsingssä yli 10 000 euroa, joten isoa asuntoa ei näillä hinnoilla ole mahdollista saada.

Yhä useampi nuori on kiinnostunut muuttamaan pääkaupunkiseudun ulkopuolelle, jossa asuntojen hinnat ovat huomattavasti kohtuullisemmalla tasolla . Samalla rahalla saa isommat tilat etätyöskentelyä ja harrastuksia varten. Ongelma on vain se, että pääkaupunkiseudun pankit eivät välttämättä anna luottoa tällaisiin ratkaisuihin. Siksipä kannattaa kysyä lainaa myös alueen paikallisista pankeista.

Miten nuoretkin sitten pääsevät kiinni ensiasuntoon ennen sijoittajia? Vastaus on ostotoimeksianto.

Ostaja kertoo meille millaisen asunnon hän haluaa ja miltä alueelta. Me etsimme ostajalle sopivan asunnon selvittämällä alueen asunnonomistajien myyntihaluja. Ostaja löytää mieluisan kodin ja myyjä on tyytyväinen. Tällä tavoin sijoittajat eivät pääse kiilaamaan kaupan väliin. Näin korona-aikana ostotoimeksianto on turvallinen ja muutenkin tehokas tapa tehdä asuntokaupat, kun juokseminen asuntonäytöillä vähenee. Ostotoimeksiantojen määrä on lisääntynyt meilläkin useilla kymmenillä prosenteilla viime aikoina. PS: Ennen kotona käytiin vain nukkumassa kiireisten työpäivien välissä. Nyt siellä vietetään oman perheen kanssa koko elämä. Kuten sloganimmekin kuuluu: Koti on rakas – me välitämme.

Etsitkö kodillesi myyjää?

Pyydä ilmainen hinta-arvio asunnostasi. Arviokäynti on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

    Annan suostumukseni siihen, että välitysliike saa lähettää minulle sähköistä suoramarkkinointia (esim. tekstiviesti, sähköposti)

    * Pakolliset kentät

    Tietosuojaseloste